SMS 20 år – Gratulerer med dagen!

  • -

3. Desember 1992 sende Neil Papaworth I Sema Group verdens første SMS, med teksten “Merry Christmas”. Eurobate gratulerer SMS´en med 20 års dagen i dag!

SMS´en en treg start i forhold til slik vi bruker den i dag, og det tok noen år før massene startet å bruke den. I dag har SMS´en blitt en vanlig form for kommunikasjon, både privat og for bedrifter.

Sender stadig flere SMS

Nordmenn sendte første kvartal 2012 3,2 milliarder SMS. Globalt fortsetter SMS ‘en å øke. Det vil ifølge Informa Telecoms & Media I 2012 bli sendt 6,7 billioner tekstmeldinger, en økning på 13,6 prosent.

Folk fortsetter å sende SMS selv om den har fått konkurranse av andre medier som Facebook. I en kommunikasjons verden der vi blir overøst med informasjon i alle kanaler, fremstår SMS som seriøs, direkte og informativ.
– Enkelheten bak de 160 tegnene og bekvemmeligheten ved å få meldingen rett i «lomma» gjør at denne type kommunikasjon ikke kommer til å dø ut. Man kan kanskje si at det er en liten «protest» mot dagens tilgjengelige avanserte kommunikasjons former sier Marius Franck, CEO i Eurobate.

Bedrifters bruk av SMS

Bedrifter fortsetter å bruke SMS i sin markedsmix og som et middel for å kommunisere med kunder og ansatte. – Alle som har noe de vil si, vil at mottaker skal høre det. Slik det har blitt har alle mobiltelefon og kan motta en SMS. Mobiltelefonen er ansett som en personlig ting og har derav høy oppmerksomhets-grad, fortsetter Marius Franck.
– Vårt fokus på det som kommer inn av meldinger på telefonen blir derfor bearbeidet med langt større oppmerksomhet enn f.eks e-post. Denne mekanismen ser stadig flere bedrifter, og derav økende volum av SMS kommunikasjon.